Oppimalla politiikkaan
DSC_1346.JPG

Kuntavaaliteemat

 

Kuntavaaliteemat

Nuoren ehdokkaan saaminen kuntavaaleihin Nurmijärvellä ei ole yleistä. Nuorten etuja ei voi kuitenkaan yksi ihminen edustaa, nuorten ollessa jokaisen omanlaisiaan henkilöitä omilla mielipiteillä ja omilla intresseillä. Yleisesti nuorten etujen ajaminen on kuitenkin mahdotonta nuorten ollessa jokainen mitä erikoisempia yksilöitä omine ajatuksineen. Pyrin silti tekemään kaikkeni, että nämä nuoret pystyvät saamaan itsensä päätöksenteossa kuuluviin.


 
vaaliteema1.jpg

LAITETAAN JULKINEN LIIKENNE KUNTOON

Nurmijärvi on riippuvainen kattavasta ja laadukkaasta julkisesta liikenteestä. Kunnan haasteena on luoda vuoroja soveltamaan jokaisen tarpeita niin työ, kuin koululiikennettäkin varten.

Tällä hetkellä palveluntarjoajalla Korsisaarella on parantamisen varaa, mutta ongelmat eivät tule poistumaan HSL-jäsenyydellä.

HSL jäsenyys tulee todennäköisesti kunnalle kalliiksi, eikä palvele käyttäjien etua tämän hetkisillä tiedoilla.

 
vaaliteema2.jpg

TAATAAN LAADUKkas LUKIO-OPETUS kaikille

Eletään taloudellisesti tiukkoja aikoja ja erityisesti koulutus ja opiskelijat ovat ottamassa vastaan merkittäviä leikkauksia. Tämän hetkinen lukio-opetus on Nurmijärvellä kallista ja yksipuolista. Kahden pienen lukion ylläpitäminen Nurmijärvellä ja Rajamäellä on taloudellisesti haastava, eikä toteuta oppilaiden etua. Muutoksia on tehtävä ja uuden lukiorakennuksen selvitys on askel oikeaan suuntaan.

Uusi lukiorakennus selvittäisi Rajamäen yläkoulun ja Nurmijärven yhteiskoulun tilaongelmia ja mahdollistaisi laajemman ja laadukkaamman opetuksen tulevaisuutta varten.

 
kuntavaaliteema3.jpg

KEHITETÄÄN NURMIJÄRVEÄ USEAN TAAJAMAN KUNTANA

Melkein liian usein valtuutetut keskittyvät oman kotitaajamansa etujen ajamiseen. Olen itse kotoisin kirkonkylältä, mutta ymmärrän Nurmijärven olevan enemmän, kuin vain yksi tärkeä taajama ja muut mitkä roikkuvat mukana.

Nurmijärveä pitää rakentaa kaikkialta, muistaen kuitenkin huomioida jokaisen alueen koot ja asukasmäärät. Kaikkea ei voi kuitenkaan jakaa tasaisesti joka puolelle.

Jokaisen taajaman ei kuulu saada samoja palveluja, kuin muut. Nämä pitää kuitenkin huomioida ja kunnan panostus pitää suunnata erityisesti kaikkiin kolmeen suurempaan taajamaan: Rajamäkeen, Klaukkalaan ja kirkonkylään.