Oppimalla politiikkaan

Blogi

Ajatuksia poliittisesta päätöksenteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.


Sunnuntai 14.4.2019 määrittelee Suomen suunnan

Nyt se on koittanut. Vaalipäivä on näiden monien viikkojen jälkeen täällä.

Meillä Suomen kansalaisilla on mahdollisuus saada äänemme kuuluviin ja mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä maassamme tulee tapahtumaan. Me päätämme, ketkä johtavat tätä maata seuraavat neljä vuotta.

Meistä jokainen politiikkaa edes hieman seurannut tietää, että tämä ilta tulee olemaan täynnä tunteita. Meillä on edessä yhdet vaikeimmista vaaleista koskaan, sillä kaikkea ympäröi paksu tietämättömyyden usva. Gallupit ovat eri mieltä toistensa kanssa vaalien kärkisijoista ja useiden vaalipiirien tulevat muutokset ovat arvaamattomat. Suuri määrä vanhemman sukupolven edustajia on jättäytynyt leikistä pois ja samalla uusia haastajia löytyy suuret määrät niin eduskunnan sisältä, kuin ulkoakin.

Asetin tämän kirjoituksen kuvaksi Ylen ennusteen eduskunnan paikkajaosta. Tähän ei voi vielä täysin luottaa, mutta se antaa hyvää kuvaa, miltä eduskunta saattaa huomenna näyttää.

Meillä on jokaisella yksi ääni. Yhdelläkään ehdokkaalla, ei ennen ennakkoäänestystä ollut yhtäkään. Anna sinun äänesi olla se, mikä tekee tarvittavan muutoksen.

Joni Ojala