Oppimalla politiikkaan

Blogi

Ajatuksia poliittisesta päätöksenteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.


Uudellamaalla voi äänestää nuorta liberaalia

Kun lähdin mukaan politiikkaan ja liityin puolueeseen, tiesin, että se tulisi johtamaan ehdokkuuksiin vaaleissa. Kuntavaalit olivat ensimmäiset vaalit, joissa olin äänioikeutettu ja jossa asetuin itse ehdolle. Kuntapäättäminen näkyi itselle tuttuna ja mielenkiintoisena. Halusin pystyä vaikuttamaan kotikuntani tulevaisuuteen omilla teoillani. Vaaleissa ylsin varasijalle, johon olen näin jälkikäteen hyvin tyytyväinen.

Näitä seurasi presidentinvaalit, jotka kaikessa tylsyydessään saivat minut silti ajattelemaan itseäni poliitikkona ja omia suunnitelmiani politiikan suhteen. Meillä on Suomessa aivan uskomattoman hienoja ihmisiä tekemässä päätöksiä ja varsinkin pyrkimässä tekemään niitä. Ja minä haluan olla yksi niistä.

Hain ehdokkaaksi vaaleihin, tiesin, että minun osaamistani tarvitaan. Tiesin, että minua tarvitaan. Kun puolueeni Uudenmaan piiri nimesi minut yhdeksi ensimmäisistä eduskuntavaaliehdokkaistaan, olin otettu. Tämä työ ei ole valunut hukkaan. Ensimmäinen tapaamiseni puolueen aktiivien kanssa on luonut pohjaa, josta minut tunnetaan. Haluan tuoda tämän tunnettavuuden myös muille tietouteen. En vain omille kotikuntalaisilleni, en vain puoluekavereilleni. Haluan tuoda sen kaikille.

Tulen avaamaan ajatuksiani, suunnitelmiani ja toiveitani tulevaisuudessa uusilla kirjoituksilla ja verkkosivujeni päivityksellä. Haluan kaikkien tietävän, kuka olen ja miksi juuri minä, voin olla sinun äänesi arvoinen.

Eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019 ja minä, Joni Juhani Ojala, olen ehdolla.

Joni Ojala