Oppimalla politiikkaan

Blogi

Ajatuksia poliittisesta päätöksenteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.


Kaksi kuukautta kuntavaaleista, missä mennään?

Haluan aloittaa tämän blogitekstin pahoittelemalla, etten ole ollut politiikan suhteen aktiivinen sosiaalisessa mediassani enää vaalien jälkeen. Toki kuntavaalien tuoma jatkuva somenäkyvyys on nyt vähemmällä, mutta omalla kohdalla olen sortunut jopa liian suureen epäaktiivisuuteen.

Näin jälkeenpäin miettiessäni voin helposti sanoa, että tämä johtuu kuntavaalituloksestani. Vaikka 72 ääntä ja varavaltuutetun pesti ensimmäistä kertaa ehdolla olevalle 20-vuotiaalle on uskomatonta, ajatus siitä, että pienellä työllä olisi voinut mennä paremmin syö mieltä pahemmin, kuin mikään. 

Vaikka tiesin kokoajan mahdollisuuden olevan suuri, etten valtuustoon pääse, halusin kuitenkin uskoa lähimmäisteni puheisiin läpipääsystä. Mahdollisuudet paikkaan olivat suuret ja lähelle pääsinkin. Kuitenkin hetken pohtimisen jälkeen olen ymmärtänyt, että jostain pitää aloittaa ja todelliset vaalivoitot ovat vasta edessäpäin!


Mitä kahden kuukauden aikana on nyt sitten tapahtunut?

Olen seurannut Nurmijärven kunnanvaltuuston paikkajakoa ja itselleni osui elinvoimalautakunnan varapaikka. Olen todella kiitollinen Keskustan valtuustoryhmälle tästä paikasta ja tulen aina muistamaan sen nöyryyden, jolla paikasta kerrottiin. Keskustan puolelta todella toivottiin, että minulle olisi saatu ihan vakituinen luottamustehtävä, mutta paikkojen vähentyessä en voinut kuitenkaan kiilata minua enemmän ääniä saaneiden ehdokkaiden ohi. Omaan nyt varapaikan valtuustoon ja elinvoimalautakuntaan, joka on jo hieno askel eteenpäin!

Liberaalipuolue - Vapaus valita r.p. vaalivalvojaiset puheenjohtaja Juhani Kähärän tullessa valituksi Espoon kaupunginvaltuustoon.

Liberaalipuolue - Vapaus valita r.p. vaalivalvojaiset puheenjohtaja Juhani Kähärän tullessa valituksi Espoon kaupunginvaltuustoon.

Muita asioita ovat mm. Liberaalipuolueen puoluehallitukseen pääseminen. Olen ollut hieman yli vuoden puolueen jäsenenä ja näkyvänä aktiivina ja työ on nyt tuottanut selvästi tulosta. Edellinen hallitus oli esittänyt minua uuteen hallitukseen puoluekokouksessa Suomenlinnassa lauantaina 27. toukokuuta. On sanomattakin selvää, että puolue kannatti ehdotusta.

Puoluehallituksessa tulen työskentelemään puolueen imagon ja brändin eteen. Tulen auttamaan aiemmalla kokemuksellani erinäisistä toimista luomaan Liberaalipuolueen uutta kuvaa ja ajatusmaailmaa, mikä siihen liittyy. Hallitus järjestäytyi viime viikolla ja tehtävää tulee riittämään. Mahdolliset maakuntavaalit kuitenkin koputtavat jo ovella.


Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia, joita kohti tähdätä. Toukokuussa omaa aikaani vieneet pääsykokeet myös varmistivat sen, että yhteiskunnalliset asiat ovat minua varten. Pyrin opiskelemaan Helsingin yliopistoon valtiotieteitä, joitten pääsykokeiden tulokset selviävät tämän kuun lopussa.

Myös siviilipalveluspaikkani Suomen Nuorisovaltuustojen liitolla (Nuva ry:llä) tulee varmasti vahvistamaan tätä tunnetta entisestään. Tuntuu oudolta ajatella, että minä todella odotan siviilipalvelusta. Pääsen työskentelemään Suomen johtavassa nuorisopoliittisessa elimessä ja aion ottaa ajastani siellä kaiken ilon irti!

Lopuksi vielä suuri kiitos kaikille äänestäjilleni, ilman teitä en olisi mitään ja ainoastaan teidän avullani olen päässyt eteenpäin urallani politiikan parissa. Kiitos teille kaikille!

Tulen myös kirjoittelemaan aktiivisemmin blogia erilaisista asioista nyt, kun politiikassa jälleen tapahtuu erinäisiä, mielenkiintoisia asioita. Seuraavaa postausta odotellessa~

Joni Ojala