Oppimalla politiikkaan

Blogi

Ajatuksia poliittisesta päätöksenteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.


Nurmijärvi voisi olla muutakin, kuin isoja omakotitaloja ja lapsiperheitä

Nurmijärven Uutiset kertoivat tänä aamuna verkossa, että "Valtaosa ehdokkaista rakentaisi Nurmijärvelle lisää vuokra-asuntoja". Tämä on todella hyvä kuulla, sillä Nurmijärven kaltainen kunta ei voi tarjota asumismahdollisuutena ainoastaan perinteistä omakotitaloa suurella pihalla ja omalla autotallilla.

Nurmijärven asukkaat koostuvat perinteisesti työssä käyvistä aikuisista, eläkeläisistä ja kouluikäisistä lapsista. Nurmijärveltä puuttuu täysin 20-30-vuotias väestö, jonka verorahat kelpaisivat varmasti Nurmijärven kaltaiselle kunnallekin. Tällä hetkellä tämä väestö on kuitenkin pakotettu muuttamaan ulos kunnasta suurempiin kaupunkeihin pääsääntöisesti opiskelujen ja välillä töidenkin perässä.

Nurmijärveltä pystyy kulkemaan jatko-opintoihin pääkaupunkiseudulle ongelmitta, mutta asuntojen puuttuminen johtaa suoraa nuoren luopumiseen kotikunnastaan ja muuttamaan esimerkiksi Vantaalle, jossa Kivistön uudet kerrostalot tarjoavat kaiken tarvittavan kohtuullisin hinnoin. Tämä on se, mitä Nurmijärvi myös tarvitsee.

Meidän on vaikea odottaa Nurmijärven tuovan ilmiömäisesti kuntaan uutta vetovoimaa, mikäli kunta ei tarjoa mitään uutta ihmisille, jotka hakevat uutta kotia. Elämme vuotta 2017, jolloin perinteinen asumisen malli ei ole enää järkevin vaihtoehto monelle.

Allekirjoittanut toivoo pystyvänsä kunnanvaltuustossa edistämään vuokra-asumisen lisäämistä ja uusien, edullisten kotien tarjoamista erityisesti nuorille sitä tarvitseville.

Joni Ojala