Oppimalla politiikkaan

Blogi

Ajatuksia poliittisesta päätöksenteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.


"Liittyisit oikeaan puolueeseen"

Pienpuolueeseen kuuluminen on todella mielenkiintoista. Se herättää ihmisissä hyvin erilaisia reaktioita ja tunnetiloja. Osa suhtautuu jo ajatukseen todella skeptisesti, kotimaisen pienpuoluekentän ollessa jo pitkään hyvin suuremmalla skaalalla aikaansaamaton. Puolueet ja niiden aktiivit käyttävät tuhansia tunteja ajaessaan niitä tärkeitä asioita, joita ei ole nähty valtapuolueiden ajavan.

Liberaalipuolueeseen liittyminen avasi omat silmäni monen asian kohdalla todellisuuteen, jota pienpuoluekenttä sisältää. Se sisältää uskoa parempaan politiikkaan ja intoa tarttua toimeen tehdäkseen tämän muutoksen ilman suurempaa apua mm. valtion kassasta puoluetukien tavoin.

Olen itse saanut kuulla lähimmäisiltäni palautetta, että Liberaalipuolueeseen liittyminen on ollut suurin virheeni koskien politiikkaa. En todellakaan usko näin. 

Olen kuullut, että liittymällä jonkin eduskuntapuolueen nuorisojärjestöön ja olemalla siellä aktiivisena jäsenenä, saatan joskus edetä eduskuntaan sieltä. Se antaisi minulle myös "todellisen tavan vaikuttaa asioihin", koska eduskuntapuolueet ovat ainoat muutosta tekevät tahot näköjään maassamme. En usko näin ja jo nämä kuntavaalit ovat hyvä osoitus, ettei puoluekirja tule estämään minua onnistumasta. Jo vaaliliitto Nurmijärven Keskustan kanssa on osoitus siitä.

Keskusta tuli luokseni ja pyysi Liberaaleja vaaliliittoon. Meidän ei tarvinnut madella ja lupailla totella heidän ohjeitaan sokeasti, että kantavat meidät valtuustoon. Meidät otettiin mukaan, sillä oma aktiivisuuteni ja omat tekoni on huomioitu. Niitä arvostetaan.

Liberaalipuolue on kasvanut nopeasti ja laadukkaasti läpi kuukausien ja olen saanut kasvaa sen mukana. Ensimmäisen poliittisen blogini nimi oli "Oppimalla politiikkaan", jolla painotin sitä, että vaikka kuinka olen ollut aktiivisesti mukana politiikan eri kentillä, olen silti vasta nuori ja maailmaa täysin ymmärtämätön mies Nurmijärveltä. En halua esittää kaikkitietävää nuorta politiikan supertähteä, joka vastaa täydellisesti tilastoiden kanssa jokaiseen kysymykseen, joka liittyy päätöksentekoon. Tiedän kuitenkin silti, että tiedän keskivertoa paremmin asioista. En halua kehua itseäni sillä, näin vain on, sillä olen uhrannut aikaani sen oppimiseen. 

P.S. Liberaalipuolueessa tupataan kertomaan kaikille uusille jäsenille, että jos haluat luoda poliittista uraa, ei sinun kannata liittyä meihin. Mutta jos haluat olla mukana tekemässä tarvittavaa muutosta Suomessa, olet enemmän, kuin tervetullut!

Joni Ojala