Oppimalla politiikkaan

Blogi

Ajatuksia poliittisesta päätöksenteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.


Matka kohti kuntavaaleja on virallisesti alkanut

Paperit on täytetty, kotisivut rakennettu ja matka kohti vaaleja on alkanut.

Voin onnellisena todeta, että tämä tulee olemaan jotain todella uskomatonta. Politiikka on ollut jo pitkän yksi merkittävimmistä kiinnostuksen kohteista ja nyt on viimein se hetki, kun pystyn todistamaan itselleni olevani valmis itse osallistumaan siihen. 

Paikallispolitiikassa on kyse kaikkien ympärillä elävien ihmisten arjesta ja tavallisesta elämästä. Emme päätä valtion maahanmuuttopolitiikasta tai arvonlisäveron suuruudesta, me keskitymme juuri siihen, mikä merkitsee ihmisiä ympärillämme. Nämä eivät ole vain numeroita tilastoissa, nämä ovat todella ihmisiä, joita kohtaamme päivittäin kadulla ja ruokakaupassa. 

Valtuutetut kantavat vastuun asukkaiden hyvinvoinnista ja siitä, miten heitä kunta suurempana organisaationa kohtelee. Tietenkään kaikkeen ei pysty edes valtuusto vaikuttamaan, mutta se on juuri se elin, joka yrittää.

Nurmijärvi on minulle tärkeä kunta, se on kunta, jota kutsun kodikseni. Haluan pystyä tekemään Nurmijärvestä parempaa paikkaa minulle tärkeille ihmisille ja itselleni. Tämän takia valitsin kolmeksi tärkeimmäksi asiakseni näissä vaaleissa julkisen liikenteen, koulutuksen ja Nurmijärven näkemisen kokonaisuutena.

Kukaan ei ole täysin samaa mieltä koskaan kaikkien kanssa ja tiedän, että lähipiirissänikin saatetaan olla täysin eri mieltä joistain asioista. Nämä ovat kuitenkin asioita mihin uskon ja joissa joudun myöntämään olevani olleen väärässä, jos näin kävisi. 

Vaaleissa kuitenkin tarvitaan ääniä ja jokainen ääni ratkaisee. Nuorten ollessa kaikista epäaktiivisin äänestäjäkunta, minä todella toivon, että pystyn saamaan itseni erityisesti nuorille esille. Tehdään näistä kuntavaaleista vaalit, joissa paikallinen nuoriso osoittaa kiinnostuksensa heitä koskevaan päätöksentekoon!

Joni Ojala